Little Questions

Vind hier het antwoord op je vraag!

Waar is Little Dutch verkrijgbaar?
Little Dutch is verkrijgbaar bij tal van winkels en webshops in binnen- en buitenland. Kijk bij onze Store Locator voor al onze verkooppunten.

Zijn de dekens van Little Dutch getest?
Onze dekens zijn getest, hebben een zeer goede luchtdoorlaatbaarheid
en hebben een TOG-waarde van 1,6. De Pure & Soft dekens zijn iets dikker en hebben een TOG-waarde van 2,1.

Wat is een TOG-waarde?
TOG-waarde is een aanduiding voor isolatiewaarde (warmteweerstand) van textiel. Hoe hoger de TOG-waarde hoe hoger de warmte en isolatiewaarde van het materiaal. Lees hier de uitgebreide informatie over de betekenis van de TOG-waarde.

Wat is het verschil tussen een deken en een Pure & Soft deken?
Beide dekens bestaan uit een katoenen stof met Little Dutch print. Het verschil zit in de stof aan de andere kant. De 'normale' dekens hebben daar een zachte fleece stof en de Pure & Soft dekens een zachte teddy stof. De Pure & Soft dekens zijn door deze teddy stof iets dikker en warmer. Bovendien voelt de teddy stof erg zacht en luxueus aan en zorgt daardoor voor een aangenaam gevoel.

Hoe maak ik een ledikant en wieg op met een deken en een laken?
Een veilig kinderbedje moet voldoen aan een aantal eisen. Zorg dat je het bedje kort en strak opmaakt en dat je baby het niet te warm heeft. Gebruik geen dekbed, hoofdbeschermer of kussen tot je baby twee jaar is. Klik hier voor een beknopte uitleg voor het opmaken van een bedje.

Hoe kan ik mijn Little Dutch product het beste wassen?
Als je textiel van Little Dutch koopt, kun je vertrouwen op een goede kwaliteit.
Om de producten te behouden en zo stralend mogelijk te houden bekijk dan hier ons was advies.

Wanneer gebruik ik een slaapzak?
Een slaapzak zorgt ervoor dat jouw kindje comfortabel kan slapen. Met een slaapzak kan jouw kindje zich namelijk minder makkelijk omrollen van de rug naar de buik, moeilijker uit bed klimmen en zich niet bloot woelen.

Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de slaapzak goed past en vooral niet te groot is. De armsgaten en halsopening mogen niet te groot zijn. Let erop dat je kindje niet weg kan zakken in de slaapzak. De ritssluiting dient van beneden naar boven open te gaan. Dit voorkomt dat de grootte van de halsopening kan variëren en je kindje de sluiting makkelijk kan openen.

Bij het gebruik van een Little Dutch winterslaapzak (met mouwtjes) in combinatie met een pyjama of romper is ander beddengoed vaak overbodig.

Op de warmere dagen kun je de Little Dutch zomerslaapzak (zonder mouwtjes) met een lakentje of dunne deken gebruiken, mits je deze stevig en kort opmaakt.

Mag ik fleece gebruiken bij mijn baby?
Uit onderzoek is gebleken dat het niet zozeer uitmaakt van welk materiaal het dekentje is gemaakt, maar dat de dikte van de deken bepalend is voor hoe warm deze is.
Wol, katoen en fleece hebben stuk voor stuk goede en minder goede eigenschappen als het gaat om luchtdoorlaatbaarheid, vochtregulatie, warmteweerstand, drapeerbaarheid en invloed van wassen. 
De dekens die wij leveren zijn licht, lekker warm en ademend. Little Dutch dekens zijn getest en hebben een zeer goede luchtdoorlaatbaarheid. Lees hier ook de uitgebreide informatie over de TOG-waarde.

Wat zijn de afmetingen van de little Dutch producten?
De afmetingen staan bij onze producten omschreven, voor een compleet overzicht zie onze maattabel.

Kan ik de wikkeldoek ook in een autostoeltje gebruiken?
Wij hebben er bewust voor gekozen om geen openingen in de wikkeldoek te maken, dit om uw kleintje zo warm mogelijk te houden. Toch is het mogelijk onze wikkeldoek te gebruiken in een autostoeltje, klik hier voor de gebruiksaanwijzing

Kan ik ook Little Dutch stoffen en bijpassende gordijnen bestellen?
Ben je op zoek naar Little Dutch stoffen of Little Dutch gordijnen op maat gemaakt? Dan kun je bij deze webshop terecht: Villa Uk

Ik heb een klacht over een artikel van Little Dutch die ik in een andere webshop/winkel heb gekocht.
Via ons klachtenformulier kun je een vraag of klacht indienen over een Little Dutch artikel. Je kunt ook contact opnemen met de winkel of webshop waar je het artikel hebt gekocht. Zij zullen dan, namens jou, contact met ons opnemen om jouw klacht verder af te handelen.

Ik wil graag Little Dutch dealer worden.
Gezien het groot aantal webwinkels wat Little Dutch op dit moment bedient neemt Little Dutch op dit moment geen nieuwe webshopklanten aan.

Verkoop via uw lokale winkel
 Je kunt hiervoor contact opnemen met ad@littledutch.nl wat betreft de mogelijkheden:

Little Dutch
Leeuwenhoekstraat 68
2652 XL Berkel en Rodenrijs

E-mail: info@littledutch.nl
Telefoon: 010 737 10 80
KvK: 27349559

Heeft u een vraag die niet in de FAQ voorkomt?
Indien je een vraag hebt die niet voorkomt in de FAQ, neem dan contact met ons op via het contactformulier en u krijgt zo spoedig mogelijk een antwoord. U kunt ook een mail sturen naar mylene@littledutch.nl.